Audio/Video

Op de eerste plaats zul je moeten kiezen tussen een analoog en digitaal signaal. De analoge verbindingen kennen we allang; deze gebruiken we al jaren om een apparaat aan te sluiten aan een versterker. Tegenwoordig kunnen we echter ook kiezen voor een digitaal signaal. Bij digitale verbindingen worden elektrische signalen optisch verzonden. Let op: digitaal hoeft niet perse beter te zijn. Weeg goed je eigen wensen af en baseer je keuze daarop. De aansluiting moet praktisch zijn en het geluid uit de audio kabel moet voor jou goed zijn.

De lengte van de kabel

Heb je de keuze gemaakt tussen een analoge en een digitale audio kabel? Dan is het nu tijd om te gaan nadenken over de lengte. Een lange audiokabel kan heel handig zijn. Je bent heel flexibel in het plaatsen van je audioapparatuur. Lange audio kabels hebben echter wel een groot nadeel. Hoe langer de kabel, hoe langer ook de afstand die het geluid moet afleggen. Dit kan leiden tot kwaliteitsverlies van het audiosignaal. Een té lange kabel is dus niet wenselijk, maar zorg ervoor dat 'ie wel een beetje ruimte heeft, anders wordt het lastig om je apparaten met elkaar te koppelen.

S video kabel

Een s video kabel is een hedendaagse ontwikkeling. Het is een aansluiting voor je televisie. Nog niet iedere TV is uitgerust met een s video kabel. Het doel van deze kabel is in ieder geval dat het beeld beter is dan met een Scart kabel. Nadeel hieraan is dat er evengoed een aparte audiokabel gebruikt moet worden.

Kabel nodig voor LED PLASMA of Audio ?