Autokabels

Een auto oplader kan erg handig zijn. Je gebruikt een autolader om je telefoon of tablet op te laden terwijl je in de auto zit. Zo weet je zeker dat je nooit stil komt te staan langs de weg terwijl je telefoon leeg is. Bovendien gebruiken steeds meer mensen navigatie op de telefoon, wat veel accu kost en wanneer je de weg niet weet wil je natuurlijk al helemaal dat je telefoon vol is! Je kunt de auto oplader ook gebruiken voor je tablet. Aan de ene kant past de aansluiting in je toestel, en aan de andere kant is de autokabel zo gemaakt dat hij in de aanstekerplug past. Dit type aansluiting wordt ook wel een USB autolader genoemd.

Aux kabel auto

Je kunt je telefoon of tablet ook met een autokabel gebruiken in de auto. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je je toestel op de radio wil hebben aangesloten. Hiervoor wordt een Aux kabel auto gebruikt. Die steek je aan de ene kant in je telefoon (of tablet in) en aan de andere kant in je radio. Je kunt dan muziek van je toestel afspelen. Ook wanneer je navigatie aan hebt staan, hoor je die via de geluidsinstallatie van je auto.

Andere autokabels

Behalve bovenstaand omschreven kabels is er nog een heel scala aan andere autokabels. Zo zijn er bijvoorbeeld antenne adapters, die van je 'oude' antenne een kleinere antenne maakt. Andere auto kabels hebben weinig met elektronische apparatuur te maken. Denk bijvoorbeeld aan accukabels of andere aansluitkabels.

Pro Car Tuning