Playstation kabels

Playstation is een serie spelcomputers en draagbare spelcomputers van Sony. Je gebruikt controllers als een soort toetsenbord om het spel via je televisie te kunnen spelen. In sommige gevallen is er een handheld, dan is het scherm in de console ingebouwd. Playstation 3 was de derde versie van Sony's Playstation reeks. Een vernieuwende spelcomputer die nog sneller zou zijn dan alle vorige versies. Maar hoe krijg jij je Playstation 3 kabels aangesloten? En welke heb je nodig?

Playstation kabels

Je hebt een Playstation (3) en je wilt natuurlijk dat deze kan genieten van de beste kwaliteit. Hiervoor heb je de juiste kabels nodig. Je moet je spelcomputer goed instellen en je hebt kabels nodig die op je spelcomputer èn op je televisie passen. Om je playstation op je televisie aan te sluiten zijn verschillende kabels mogelijk. De meest gebruikte is de hdmi kabel voor Playstation 3. andere mogelijke kabels zijn een AV kabel of een S Video kabel. Een hdmi kabel ondersteunt meer dan de andere soorten Playstation kabels.

Playstation 3 kabels: welke aansluitingen?

Om te beginnen ga je kijken welke aansluitingen je Playstation 3 allemaal heeft. Heb je geen hdmi aansluiting, dan heb je ook geen hdmi kabel nodig. Nu weten wij dat een Playstation 3 wel een hdmi aansluiting heeft dus met deze kabel zit je safe (mits je tv deze ook heeft!). Andere soorten aansluitingen zijn de netwerkaansluiting waarmee je kunt verbinden met het Internet, de optische aansluiting en de AV aansluiting. Bekijk vervolgens ook alle aansluitingen op je tv.