Telefoon/tablet

Een telefoonkabel, je zou het bijna ouderwets noemen. Een vaste huistelefoon, die nog met een kabel aan de muur verbonden is. 50 plussers hebben ze nog wel, maar de jeugd gebruikt ze steeds minder. Toch bestaan ze nog wel. Ook moderne huistelefoons maken vaak nog gebruik van een telefoonkabel. Hoewel het toestel zelf draadloos is, is de lader vaak wel nog aangesloten. Toch bedoelen we tegenwoordig als we het over telefoonkabels hebben meestal de aansluitingen voor je mobiele telefoon. Deze kabels kunnen gebruikt worden als oplader, of als aansluiting voor je pc, tv of auto. Bovendien kun je natuurlijk ook nog altijd oordopjes in je telefoon insteken, die ook verbonden zijn via een telefoon kabel.

Tablet kabel

Voor je tablet zijn er verschillende soorten kabels. Om te beginnen heb je natuurlijk een oplader nodig om de accu van je tablet te voorzien van energie. Meestal heeft een tablet een micro USB aansluiting. Wil je je tablet aansluiten aan je computer, dat kan. Dan heb je een kabel nodig met aan de ene kant een micro USB aansluiting en aan de andere kant een 'gewone' USB aansluiting. Ook kan aan de andere kant een plug in zitten voor in de auto, zodat je daar ook je tablet kunt opladen. Ook kun je met een tablet kabel je tablet koppelen aan je tv, zodat je via je tablet op een groot scherm televisie kunt kijken (of kunt internetten).

Oplaadpoorten telefoon en tablet

De oplaadpoort van je telefoon of tablet is het gedeelte op je apparaat waar de telefoonkabel of tablet oplader ingestoken wordt. Deze poorten zijn niet bij iedere telefoon hetzelfde. Vaak is het een micro USB poort, maar de iPhones bijvoorbeeld hebben een ander formaat oplaadpoort. Hierdoor kunnen niet alle telefoonkabels op dezelfde telefoons worden gebruikt. Bovendien is er ook een verschil tussen een tablet kabel en een telefoon kabel, omdat ze een verschillend voltage en watt hebben. Meer info op: Foontje.

Alle kabels kopen bij Kabeltje.com