USB/Mini USB

We hebben hem al meerdere malen aangehaald op andere plekken op onze website, maar nu behandelen we hem apart: de USB kabel. Voor sommigen klinkt deze kabel misschien iets bekender dan de andere kabels die we hebben behandeld op onze site. Dit kan komen omdat de eerste versie al in 1996 werd geproduceerd. USB kabels zorgen er in ieder geval voor dat het aangesloten apparaat gevoed wordt, bijvoorbeeld een muis of een telefoon. Zij hebben dan geen accu nodig. USB kabels worden vooral gebruikt om apparaten op een computer aan te sluiten. Bijvoorbeeld je digitale camera zodat je foto's op je PC kunt zetten en kunt mailen.

Mini USB kabel en Micro USB kabel

Een misverstand over USB kabels is dat een mini USB kabel en een Micro USB kabel hetzelfde zijn. Dit is niet waar. Een mini USB aansluiting wordt vaak gevonden op een tablet, terwijl een micro USB aansluiting te vinden is op een digitale camera of mobiele telefoon. De mini USB aansluiting is dus iets groter  (en ouder) dan de micro USB aansluting. Let dus op het formaat bij het kopen van je USB kabels!

Waarop letten?

Bij het aanschaffen van een USB kabel of een Micro USB kabel kun je verder nog op een aantal zaken letten. Zo verschillen de kabels van snelheid. Niet alle USB kabels zijn even snel. Een langzame kabel is voldoende voor bijvoorbeeld een muis, maar als je een ander apparaat aan je pc wilt hangen bijvoorbeeld dan kun je wel eens een snellere kabel nodig hebben. Daarnaast verschillen de kabels in lengte, met een maximum van 5 meter.

Goedkope notebooks